4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Indonesische pindasoep met kip

Indonesische pindasoep met kip

ingrediënten


20 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

50 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

125 gram pindakaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras
400 gram soepgroenten

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels sambal badjak

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en sambal. Giet de bouillon erbij, voeg de soepgroenten en citroengras toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • 2 Voeg de kip toe en kook nog 10 minuten verder. Meng de pindakaas, ketjap en korianderpoeder met enkele lepels kippenbouillon uit de pan. Roer dit door de soep. Verwijder de stengel citroengras voor het serveren. Garneer met pinda’s en bosui.

bereidingstip

Voeg in plaats van citroengras het sap van 1 citroen toe aan deze soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 27 gram