6 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Indonesische rendang

Indonesische rendang

ingrediënten


30 min
6 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 stengels citroengras
100 gram santen

dit product is niet beschikbaar

2 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram runderlap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kurkuma

dit product is niet beschikbaar

75 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal badjak
3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de sjalot, knoflook, sambal, gember, cashewnoten, kurkuma, komijn- en korianderpoeder tot een pasta (boemboe).
  • 2 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees in 3-4 minuten bruin. Schep de boemboe erdoor en bak 2-3 minuten mee.
  • 3 Voeg de rest van de ingrediënten toe, met eventueel een scheutje water zodat het vlees onder staat, en stoof afgedekt 2-2,5 uur tot het vlees zacht is. Neem het laatste half uur het deksel van de pan zodat het vocht wat inkookt.

bereidingstip

Bereid deze rendang een dag van tevoren zodat de smaken goed intrekken. Vries eventueel een portie in.. Zo maak je een heerlijke vegetarische rendang: vervang het vlees door 1 witte kool in repen en 300 gram gemengde paddenstoelen. Roerbak de kool en paddenstoelen en voeg dit toe aan de rendangsaus zonder vlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 38 gram