- 1 Pureer de sjalot, knoflook, sambal, gember, cashewnoten, kurkuma, komijn- en korianderpoeder tot een pasta (boemboe).
- 2 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees in 3-4 minuten bruin. Schep de boemboe erdoor en bak 2-3 minuten mee.
- 3 Voeg de rest van de ingrediënten toe, met eventueel een scheutje water zodat het vlees onder staat, en stoof afgedekt 2-2,5 uur tot het vlees zacht is. Neem het laatste half uur het deksel van de pan zodat het vocht wat inkookt.
bereidingstip
Bereid deze rendang een dag van tevoren zodat de smaken goed intrekken. Vries eventueel een portie in.. Zo maak je een heerlijke vegetarische rendang: vervang het vlees door 1 witte kool in repen en 300 gram gemengde paddenstoelen. Roerbak de kool en paddenstoelen en voeg dit toe aan de rendangsaus zonder vlees.