eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Ingelegde gember

Ingelegde gember

ingredi├źnten


20 min
4 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram verse gember

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Snijd de gember in heel dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf. Meng de plakjes gember met 1 theelepel zout en laat 5 minuten intrekken. Blancheer de plakjes circa 2 minuten en laat uitlekken.
  • 2 Kook intussen de (rijst)azijn met de suiker en een snufje zout tot de suiker is opgelost.
  • 3 Stop de gemberplakjes in een weck- of jampotje en giet het azijnmengsel erover. Laat het volledig afkoelen en bewaar in de koelkast. Lekker bij sushi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
recalls | bekijk ze hier!