4 personen
uitdagend
40 min.
bijgerecht
home recepten Ingelegde groenten, kaas en ajvar

Ingelegde groenten, kaas en ajvar

ingrediënten


40 min
4 personen
olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn
1 teentje knoflook
1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken
200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn
1 teentje knoflook
1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken
200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel karwijzaad

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

keukenmachine

  • 1 Blancheer voor de groenten de bloemkool en wortel 2 minuten in kokend water met zout en spoel koud af. Meng in een kom met de komkommer en bestrooi royaal met zout, het karwijzaad en de peperkorrels. Schep de groenten in een afsluitbare bak of pot. Meng de azijn met 600 ml kokend water en giet dit op de groenten. Sluit de bak of pot af en schud even. Laat minimaal 2 dagen van tevoren marineren in de koelkast.
  • 2 Snijd de kaas in gelijke blokjes en schud in een kom om met de chilipeper, laurier, knoflook en rozemarijn. Schep in een afsluitbare bak of pot en giet de olijfolie erover tot de kaas geheel bedekt is met olie. Laat 2 dagen van tevoren marineren in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven op 220ºC. Leg voor de ajvar de stukken paprika en knoflook op de bakplaat en rooster hoog in de oven in circa 20 minuten bruin geblakerd. Voeg de laatste 5 minuten de walnoten toe. Laat buiten de oven afkoelen en maal dan fijn in de keukenmachine met de rode peper. Voeg olijfolie toe tot een smeuïge spread ontstaat.
  • 4 Serveer de ingelegde groenten, ingelegde kaas en ajvar in schaaltjes op tafel.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté