4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Involtini-spiesen met pancetta en oregano

Involtini-spiesen met pancetta en oregano

ingrediënten


15 min
4 personen
2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 dikke sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

2 dikke sneeën zuurdesembroden

dit product is niet beschikbaar

1 snee brood

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

12 plakjes rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

12 plakjes pancetta
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse oregano

dit product is niet beschikbaar

4 ongepaneerde varkensschnitzels

dit product is niet beschikbaar

4 ongepaneerde kalfsschnitzels

benodigdheden

vershoudfolie

cocktailprikker

4 spiesen

  • 1 Leg een stuk folie op de schnitzels en klop ze iets platter met een vleeshamer of de bodem van een pan. Hak 1 eetlepel van de oregano en 1 teentje knoflook fijn.
  • 2 Meng met de pancetta, het ei, broodkruim en een snuf zout. Verdeel dit mengsel over de schnitzels, rol op en steek vast met een prikker.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Snijd de gevulde schnitzels in drieën, verwijder de prikker en rijg 3 rolletjes dwars aan een spies, afgewisseld met de blokjes brood.
  • 4 Bestrijk met olijfolie en bestrooi de spiesen met zout en peper. Rooster circa 15 minuten op een bakplaat in het midden van de oven en keer halverwege om.
  • 5 Pureer intussen de rest van de knoflook met een snuf zout. Voeg de rest van de oregano, een scheutje olijfolie en het citroensap toe en meng goed.
  • 6 Serveer deze saus bij de involtini. Garneer met extra blaadjes oregano en partjes citroen. Lekker met penne of spaghetti met kruidenolie.

bereidingstip

Dit gerecht is ook lekker met een saus van gesmolten boter met daarin gebakken salie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 40 gram