4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Italiaanse bruiloftsoep

Italiaanse bruiloftsoep

ingrediënten


30 min
4 personen
300 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

200 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

400 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

30 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

4 braadworsten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder het vel van de worsten en draai kleine balletjes van het worstvlees. Verhit de boter in een soeppan en bak de balletjes rondom lichtbruin. Snijd intussen de knolselderij in blokjes van 2 cm en snijd de prei in ringen.
  • 2 Neem de balletjes uit de pan en houd apart. Voeg de groenten toe aan het bakvet en bak 5 min. op een middelhoge stand. Roer regelmatig.
  • 3 Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de balletjes toe, breek de spaghetti in stukjes boven de pan en roer door. Laat 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de boerenkool toe.
  • 4 Serveer de soep in diepe borden.

bereidingstip

Lekker met platte peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 559 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 25 gram