4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Italiaanse groentesoep met Parmezaanballetjes

Italiaanse groentesoep met Parmezaanballetjes

ingrediënten


40 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

100 gram schelpjespasta

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

300 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

300 gram savooiekolen
1 kleine winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed de helft van de kaas door het gehakt en vorm er kleine balletjes van.
  • 2 Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de spekblokjes, knoflook en ui 5 minuten.
  • 3 Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Schep de wortel, kool en Italiaanse kruiden erdoor.
  • 4 Giet de bouillon erbij en roer de pasta en gehaktballetjes erdoor.
  • 5 Kook de soep met deksel op de pan zachtjes 20 minuten. Serveer de soep met ciabattabrood. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 34 gram