4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Italiaanse kaasfondue met Parmezaanse kaas en mozzarella

Italiaanse kaasfondue met Parmezaanse kaas en mozzarella

ingrediënten


20 min
4 personen
cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

150 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter bouillon

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de kastanjechampignons 2-3 minuten. Breng de witte wijn met de sjalotjes en knoflook aan de kook.
  • 2 Voeg alle kaas al roerend in gedeelten toe en laat smelten. Meng de maizena met een beetje water en bind het kaasmengsel ermee. Schep de Italiaanse kruiden erdoor.
  • 3 Serveer de fondue met de kastanjechampignons en de overige ‘dippers’ eromheen.

bereidingstip

Voor een niet-vegetarische versie zijn dikke repen ham ook lekker om te dippen.. Gebruik je favoriete wijn voor de kaasfondue en schenk die wijn vervolgens ook in je glas. Wel zo handig en lekker. Kenners kiezen vaak voor wijnen uit de Elzas, zoals een Riesling of Pinot Gris. Een andere optie is een Sauvignon Blanc uit het Italiaanse Friu.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 41 gram