4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Italiaanse kipgehaktballetjes met aubergine en mozzarella

Italiaanse kipgehaktballetjes met aubergine en mozzarella

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje verse basilicum
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bol buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipgehakt

  • 1 Kneed het gehakt met 1 teentje knoflook en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper en draai er balletjes van.
  • 2 Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en bak de gehaktballetjes in circa 4 minuten rondom goudbruin. Neem de balletjes uit de pan en houd apart.
  • 3 Fruit de ui en de rest van de knoflook in het bakvet. Voeg de aubergine toe en bak deze 5 minuten mee.
  • 4 Voeg vervolgens de tomatenblokjes en een scheut water toe, breng op smaak met zout en peper en laat nog 20 minuten pruttelen. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 5 Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer circa 10 minuten in de oven.
  • 6 Bestrooi de Italiaanse kipgehaktballetjes voor het serveren met de basilicum. Lekker met stokbrood of spaghetti.

wijnadvies

Serveer bij dit recept I Am Pinot Grigio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté