4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Italiaanse maaltijdsoep met tortellini

Italiaanse maaltijdsoep met tortellini

ingrediënten


25 min
4 personen
125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 gram tortellini

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

15 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

750 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 4 minuten.
  • 2 Voeg de tomaten, bleekselderij, steeltjes van de basilicum en de bouillon toe en kook circa 10 minuten.
  • 3 Kook intussen de tortellini beetgaar.
  • 4 Pureer de soep met een staafmixer, roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de soep met de tortellini, basilicumblaadjes en besprenkel met olijfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 12 gram