4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht
home recepten Italiaanse mini-trifles

Italiaanse mini-trifles

ingrediënten


15 min
4 personen
pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

4 cantuccini
100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 beker slagroom
300 gram vlaaifruit kersen
8 eetlepels roodfruitlikeur
200 gram marmercake

benodigdheden

4 coupes of wijnglazen

mixer

  • 1 Verdeel de cake over de bodem van de glazen en besprenkel met de likeur. Schep het vlaaifruit erop.
  • 2 Klop de slagroom lobbig met de vanillesuiker. Roer de mascarpone los en meng de slagroom erdoor. Schep het roommengsel in de glaasjes en dek af. Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.
  • 3 Bestrooi met de cantuccini en schaaf wat chocolade erover.

bereidingstip

Je kunt de trifles tot 2 dagen van tevoren maken t/m stap 2.. Liever geen alcohol? In plaats van roodfruitlikeur kun je ook aardbeien- of frambozensiroop gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 594 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 7 gram