12 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Italiaanse panforte

Italiaanse panforte

ingrediënten


15 min
12 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram honing

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel zwarte peper

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel stemgember
50 gram gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

100 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

100 gram pompoenpitten
25 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm met losse bodem

  • 1 Rooster alle noten en pitten in een droge, hete koekenpan. Meng daarna met de dadels, rozijnen, vijgen, cranberry’s, stemgember, specerijen, cacao en bloem. Verwarm de oven voor op 150°C.
  • 2 Breng de suiker, honing en 3 eetlepels water aan de kook en roer op middelhoge stand tot de suiker is gesmolten. Voeg het noten-vruchtenmengsel toe en roer snel en stevig om goed te mengen. Druk plat in de bakvorm en bak circa 35 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Snijd voor het serveren in stukken of dunne plakjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté