4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Italiaanse pannenkoek met olijven

Italiaanse pannenkoek met olijven

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

12 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

125 gram olijven zonder pit

dit product is niet beschikbaar

vloeibaar bakproduct
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

400 gram meergranen pannenkoekmix

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de pannenkoekmix in een kom.Voeg de helft van de melk toe en klop tot een glad beslag.
  • 2 Mix de eieren en de rest van de melk door het beslag en zet het 15 minuten apart.
  • 3 Verhit een scheutje olie en roerbak hierin de olijven, gedroogde tomaten, kerstomaten, oregano en zout en peper 2-3 minuten. Houd warm.
  • 4 Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak van een dun laagje beslag een pannenkoek. Houd warm en bak tot het beslag op is.
  • 5 Verdeel het olijven-tomatenmengsel met mozzarellablokjes over de pannenkoeken. Garneer eventueel met verse oregano.

bereidingstip

Vervang de meergranenpannenkoekmix door eierpannenkoekmix en volg de aanwijzingen op de verpakking.. Neem in plaats van de mozzarella roomkaas,feta of gorgonzola.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 28 gram