6 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Italiaanse pastasalade met pestosaus

Italiaanse pastasalade met pestosaus

ingrediënten


25 min
6 personen
10 blaadjes verse basilicum
100 gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels groene pesto

dit product is niet beschikbaar

20 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

20 groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

300 gram spiraaltjespasta

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng in een grote pan een royale hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de laatste 4 minuten de doperwten mee.
  • 2 Giet de pasta en doperwten af en laat alles goed in een zeef uitlekken. Roer een lepel olijfolie door de pasta om aan elkaar plakken te voorkomen. Laat pasta en doperwten afkoelen.
  • 3 Schep de pasta en erwtjes in een schaal en meng de tomaatjes en plakjes olijf er doorheen. Houd enkele tomaatjes en plakjes olijf apart voor de garnering.
  • 4 Roer op het laatste moment de pestosaus door de salade, want ook gaar gekookte pasta blijft vocht opnemen. De pasta mag niet papperig-zacht worden. Garneer de salade met plakjes olijf, tomaatjes, blokjes gorgonzola en blaadjes basilicum.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een zo droog mogelijke rosé uit bijvoorbeeld Costières de Nîmes of van het type Vin de Pays d'Oc (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 12 gram