4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Italiaanse preischotel

Italiaanse preischotel

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 zakje aardappelblokjes

dit product is niet beschikbaar

6 preien

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven op 200°C. Giet de olie van de ansjovis in de pan en verwarm hem. Fruit hierin de knoflook op lage stand. Voeg de ansjovis, prei, aardappelblokjes, oregano, paprikapoeder en tomaten toe en laat het geheel op middelhoge stand onafgedekt circa 10 minuten pruttelen.
  • 2 Breng het mengsel op smaak met zout en peper maar wees voorzichtig met het zout omdat de ansjovis al erg zout is. Stort het geheel in een ovenschaal en verdeel de broodkruimels en kaas erover. Laat de kaas in de oven in circa 10 minuten gratineren en eet er een frisse salade bij.

bereidingstip

Voor een vegetarische versie kan de ansjovis worden weggelaten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté