4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Italiaanse salade met peer, mozzarella en pestodressing

Italiaanse salade met peer, mozzarella en pestodressing

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

300 gram cannellinibonen
3 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
200 gram pitloze witte druiven

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

3 handperen

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verdeel de sla over 4 borden. Besprenkel de peer met de helft van het citroensap. Meng 4 eetlepels olijfolie met de rest van het citroensap en de pesto tot een dressing en houd apart.
  • 2 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Leg de peer, druiven, venkel, tomaat, bonen, mozzarella en amandelen op de salade. Besprenkel met de dressing.

bereidingstip

Breid de Italiaanse salade met peer, mozzarella en pestodressing uit met olijven. . Vervang de cannellinibonen in deze Italiaanse salade met peer door linzen. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 11 gram