- 1 Maak de uitjes schoon. Verwijder de worteltjes en het dunne buitenste vliesje. Verwijder het lelijke groene gedeelte van het loof. Besprenkel de uitjes met olijfolie.
- 2 Bestrooi de tomaten met een beetje geraspte kaas.
- 3 Haal de schnitzels uit de marinade en laat ze even uitlekken. Rooster de schnitzels ongeveer 4 minuten per kant. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de schnitzels (die helemaal gaar moeten worden). Leg de schnitzels niet op het heetste deel van de barbecue.
- 4 Rooster ook de uitjes enkele minuten en draai ze tijdens het roosteren af en toe om.
- 5 Leg de tomaathelften op de barbecue en rooster ze enkele minuten. Verdeel schnitzels, lente-uitjes en tomaten over de borden. Steek een takje rozemarijn in elke tomaat.
bereidingstip
Eet bij dit gerecht een pastasalade van gekookte en afgekoelde pasta (bijvoorbeeld macaroni, penne of farfalle), met een scheutje olijfolie en beetgaar gekookte, afgekoelde en eventueel kleingesneden groentes zoals sperziebonen, doperwtjes, peultjes, maïskorrels en fijngehakte kruiden.
wijnadvies
Klassiek met een droge witte Italiaan (Soave, Verdicchio) of verrassend lekker met een Duitse Riesling Classic.