4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Italiaanse tomatenstamppot met gehaktballetjes

Italiaanse tomatenstamppot met gehaktballetjes

ingrediënten


30 min
4 personen
ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 snee witbrood

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

600 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat uitlekken. Schep terug in de pan en dek af.
  • 3 Leg de gehaktballetjes op de bakplaat en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op middelhoge stand. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes. Hak de basilicumsteeltjes fijn en scheur de blaadjes in stukjes.
  • 5 Voeg de knoflook en tomatenpuree toe aan de uien en fruit nog 1 minuut mee op een lage stand.
  • 6 Voeg de gehakte basilicumsteeltjes, de stukken tomaat en oregano toe en laat op een lage stand circa 10 minuten sudderen. Breng het tomatenmengsel op smaak met zout en peper en schep door de aardappels.
  • 7 Besprenkel voor het serveren met de rest van de olie en bestrooi met de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
  • 8 Neem de gehaktballetjes uit de oven en serveer ze op de stamppot.

bereidingstip

Maak van een restje van deze stamppot kroketjes van tomatenstamppot met feta en pijnboompitten (recept elders op boodschappen.nl).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 38 gram