gemiddeld
20 min.
tussendoortje
recepten Jamkoekjes

Jamkoekjes

ingrediënten


20 min
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 pot frambozenjam
1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

175 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar

eetlepel speculaaskruiden
2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

uitsteekvormpje

2 bakplaten met bakpapier

stervormige steker

hartvormige steker

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap van 3-5 mm dik. Steek met de koekjessteker rondjes uit het deeg. Leg ze met een tussenruimte van circa 2 cm op de bakplaten.
  • 2 Steek uit de helft van de koekjes met ene kleine koeksteker sterretjes en/of hartjes. Zet de bakplaten onder elkaar in het midden van de oven en bak 10-12 minuten, tot de randjes lichtbruin worden. Wissel halverwege de platen om.
  • 3 Laat de koekjes afkoelen zodat ze stevig zijn. Bestrijk de dichte koekjes met een laag jam. Druk de uitgestoken koekjes erop. Bestuif met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 2 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier