-
1
Wel de rozijnen in lauwwarm water en dep droog. Breng in een grote pan ruim water aan de kook en leg een bord omgekeerd
op de bodem van de pan. Meng de bloem, zelfrijzend bakmeel en een snufje zout
door elkaar. Schep de rozijnen erdoor.
-
2
Giet al roerend de melk en eventueel lauwwarm water erbij tot er een glad en
vrij dik beslag ontstaat, dat nog net van de lepel loopt. Schep het beslag in de punt
van een schone kussensloop of een theedoek. Bind de sloop, veel hoger dan de vulling omdat deze in volume bijna verdubbelt, dicht met een dik elastiek of keukengaren.
-
3
Leg het pakket in de pan en zorg dat het helemaal onderstaat. Laat
1,5-2 uur zachtjes koken en keer het pakket om de 15 minuten om. Het beslag is gaar als een satéprikker er droog uitkomt.
-
4
Verwarm de keukenstroop met de boter en 100 ml warm water tot een saus. Neem de zak uit het water en laat uitlekken. Snijd het deeg in plakken en serveer met de stroopsaus.
bereidingstip
Laat de rozijnen wellen in een scheutje rum.. Neem schenkstroop of honing in plaats van
keukenstroop voor dit recept.