6 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Jan in de zak

Jan in de zak

ingrediënten


20 min
6 personen
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

450 gram stroop

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

keukengaren

  • 1 Wel de rozijnen in lauwwarm water en dep droog. Breng in een grote pan ruim water aan de kook en leg een bord omgekeerd op de bodem van de pan. Meng de bloem, zelfrijzend bakmeel en een snufje zout door elkaar. Schep de rozijnen erdoor.
  • 2 Giet al roerend de melk en eventueel lauwwarm water erbij tot er een glad en vrij dik beslag ontstaat, dat nog net van de lepel loopt. Schep het beslag in de punt van een schone kussensloop of een theedoek. Bind de sloop, veel hoger dan de vulling omdat deze in volume bijna verdubbelt, dicht met een dik elastiek of keukengaren.
  • 3 Leg het pakket in de pan en zorg dat het helemaal onderstaat. Laat 1,5-2 uur zachtjes koken en keer het pakket om de 15 minuten om. Het beslag is gaar als een satéprikker er droog uitkomt.
  • 4 Verwarm de keukenstroop met de boter en 100 ml warm water tot een saus. Neem de zak uit het water en laat uitlekken. Snijd het deeg in plakken en serveer met de stroopsaus.

bereidingstip

Laat de rozijnen wellen in een scheutje rum.. Neem schenkstroop of honing in plaats van keukenstroop voor dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 158 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté