4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Japanse aardappelchips

Japanse aardappelchips

ingrediënten


15 min
4 personen
sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 snufje gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 snufje cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

theelepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 nori-vel

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

3 aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mandoline

keukenpapier

  • 1 Snijd de aardappels met een mandoline of mes in zo dun mogelijke plakjes van circa 1 mm dik.
  • 2 Verhit frituurolie tot 170°C en bak hierin de chips lichtbruin.
  • 3 Verkruimel het norivel met een halve theelepel zout, het sesamzaad, cayennepeper, gemberpoeder en de sinaasappelrasp.
  • 4 Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de kruidenmix.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram