6 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Japanse boontjessalade

Japanse boontjessalade

ingrediënten


15 min
6 personen
1 blikje tonijn naturel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse sojasaus

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

200 gram haricots verts

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Blancheer de haricots verts 3 minuten en de sugarsnaps 1 minuut. De boontjes moeten nog zeer knapperig en groen zijn.
  • 2 Spoel de boontjes onder koud water af en schep ze in een kom om met de bosui, sojasaus, olie en sesamzaadjes.
  • 3 Schep dit in kleine schaaltjes en verdeel de tonijn erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 8 gram