4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Japanse groentepannenkoek

Japanse groentepannenkoek

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

200 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de bloem, bakpoeder, bouillon en eieren in een kom tot een glad mengsel. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak hierin de wokgroenten met een snuf zout circa 4 minuten.
  • 2 Giet het beslag erover en bak in circa 3 minuten per kant goudbruin. Leg eventueel de laatste paar minuten een deksel op de pan om de pannenkoek van binnen te garen. Meng intussen de ketchup met de sojasaus en honing tot een saus.
  • 3 Neem de pannenkoek uit de pan en leg op een schaal. Spuit de mayonaise er in lijntjes eroverheen en herhaal dit met de andere saus. Bestrooi met de koriander en snijd in stukken.

bereidingstip

Varieer bij dit recept met de vulling en voeg ook eens shiitakes, groene asperges, broccoli en/ of mais toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip