4 personen
eenvoudig
5 min.
hoofdgerecht
home recepten Japanse groentequiche

Japanse groentequiche

ingrediënten


5 min
4 personen
3 eetlepels teriyakisaus
3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

200 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bosuitje
400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel uienpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de quichevorm in met de olie.
  • 2 Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en uienpoeder. Roer met een garde de eieren erdoor. Schenk dan beetje bij beetje de bouillon erbij en roer tot een glad pannenkoekbeslag. Voeg wat extra water toe als het beslag te dik is. Laat 5 min. staan.
  • 3 Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Voeg ze samen met de kool en taugé toe aan het beslag, maar houd 1 handje achter voor garneren. Schep alles in de quichevorm en bak in 30-40 min. goudbruin en gaar.
  • 4 Snijd de quiche in punten. Zigzag de mayonaise en teriyakisaus over de plaattaart en bestrooi met de achtergehouden bosui.

bereidingstip

Liever met vlees? Voeg dan gebakken spekreepjes toe voor een extra hartige smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 433 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst