2 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Japanse okonomiyaki

Japanse okonomiyaki

ingrediënten


40 min
2 personen
1 mespunt wasabi

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sesamzaad
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt suiker
200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem met de suiker en bakpoeder. Klop eerst de bouillon en daarna de eieren erdoor. Laat het beslag 10 minuten rusten. Schep dan de kool en wortel door het beslag.
  • 2 Roer voor de sausjes de bruine suiker en ketchup door elkaar. Roer in een ander kommetje de mayonaise en wasabi door elkaar en verdun naar wens met water.
  • 3 Verhit 1 theelepel olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Roer het beslag goed door en schep de helft ervan in de pan. Laat afgedekt op een lage stand circa 5 minuten garen. Keer de pannenkoek met behulp van het deksel of een plat bord en laat weer terug in de pan glijden. Bak de andere kant onafgedekt nog circa 5 minuten op een lage stand. Bak zo nog 1 pannenkoek.
  • 4 Bestrijk voor het serveren de okonomiyaki met de rode saus en bedruppel zigzaggend met de mayonaisesaus. Bestrooi met de bosui en sesamzaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 94 gram
eiwit 30 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks