2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Javaanse gehaktrol met zoetzure komkommer

Javaanse gehaktrol met zoetzure komkommer

ingrediënten


25 min
2 personen
5 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels appelazijn
1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

eetlepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras
1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm alle ingrediënten voor de zoetzure komkommer. Stoof zachtjes circa 3 minuten en laat iets afkoelen.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de sjalotjes 2-3 minuten. Voeg het citroengras en gehakt toe en bak het rul. Schep de korianderpoeder, sambal, bladselderij, rode peper en een snuf zout erdoor.
  • 3 Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen. Klop de eieren los met 3 eetlepels water, zout en peper en verdeel het mengsel over de koekenpannen. Bak 2 dunne omeletten. Leg het gehaktmengsel aan één kant erop en rol met een spatel op tot een rol. Serveer met de zoetzure komkommer.

bereidingstip

Vervang de bladselderij in dit recept door peterselie of bosui.. Neem 1 theelepel citroenrasp in plaats van sereh.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 48 gram