4 personen
gemiddeld
10 min.
brunch, bijgerecht, hoofdgerecht
recepten Julskinka

Julskinka

ingrediënten


10 min
4 personen
12 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 beenham

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

braadslede

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Bestrooi de beenham met een beetje zout en verpak in aluminiumfolie. Leg in de braadslede en gaar de ham circa 20 minuten in het midden van de oven. Meng het ei met de suiker en mosterd.
  • 2 Neem de ham uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200ºC. Snijd de ham om de 2 cm diagonaal 1 cm in en doe hetzelfde haaks erop, zodat er ruitjes ontstaan. Bestrijk met het mosterdmengsel, bestrooi met paneermeel en steek hier en daar een kruidnagel erin.
  • 3 Zet de ham zonder folie nog 10-15 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Laat het vlees afkoelen en snijd aan tafel in plakken.

bereidingstip

Gebruik voor deze julskinka een ongezouten beenham of fricandeau en pekel deze zelf. Kook voor het pekelen 1 liter water met 150 gram zout en 25 gram suiker. Laat afkoelen en leg het vlees minimaal 1 dag erin. Keer regelmatig om. Heb je een rookoven dan kun je de ham na het pekelen maximaal 15 minuten licht roken. Vervang eventueel de suiker door 2 eetlepels honing. . Serveer deze ham als hoofdgerecht met aardappelpuree en broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 30 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks