4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kaapse groentesoep

Kaapse groentesoep

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

200 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

200 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

200 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper 1 ui en snijd de andere ui in smalle ringen. Verhit de olie en de boter in een soeppan. Voeg alle ui, de knolselderij, zoete aardappel, pompoen, zout en peper toe en roerbak 4-5 minuten.
  • 2 Schep de oregano, gemberpoeder, kaneel en de helft van de bosui erdoor en bak 4-5 minuten verder. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 12-15 minuten, tot de groenten gaar zijn.
  • 3 Voeg de rode peper, amandel, kokos en de rest van de bosui toe en verwarm de soep nog 3 minuten. Bestrooi voor het serveren met de koriander.

bereidingstip

Vervang de knolselderij in dit recept door koolrabi. . Neem gehakte hazelnoten of cashewnoten in plaats van amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 9 gram