4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Kaasbakje met Italiaanse salade

Kaasbakje met Italiaanse salade

ingrediënten


25 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

verse basilicum
1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar

75 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

handje fijne bladsla

dit product is niet beschikbaar

handje rucola

dit product is niet beschikbaar

150 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Teken 4 cirkels van 15 cm op het bakpapier en strooi hierin de kaas. Zet de bakplaat 7-10 minuten in het midden van de oven en laat de kaas smelten.
  • 2 Leg iedere parmezaancirkel in een kopje of kommetje, duw iets aan, laat afkoelen, haal het voorzichtig los en wip het eruit (dit kan een dag van tevoren mits goed afgesloten bewaard).
  • 3 Maak van de olijfolie, azijn of citroensap en knoflook een dressing en meng de groenten en olijven erdoor.
  • 4 Leg op de bodem van ieder bakje een bedje rucola en verdeel daarover de groenten. Garneer met blaadjes basilicum.

bereidingstip

Meng eens 1 theelepel tomatenpesto door de dressing.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

We blijven natuurlijk in Italiaanse sferen: Montalto Chardonnay is wat steviger, Villa Mondi Soave en Verdicchio dei Castelli di Jesi Terrazzano wat frisser.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté