4 personen
uitdagend
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Kaasballetjes

Kaasballetjes

ingrediënten


25 min
4 personen
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

200 gram extra belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de boter in een sauspan. Roer de bloem door de boter. Giet met kleine beetjes tegelijk de melk in de pan en klop alles met een garde tot een glad mengsel. Laat de saus onder voortdurend roeren enkele minuten zachtjes pruttelen.
  • 2 Haal de pan van de warmtebron en roer de geraspte kaas door de saus. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
  • 3 Giet de saus in een groot diep bord of schaal en laat afkoelen. Snijd het stevig geworden mengsel in blokjes en maak er met behulp van twee lepels balletjes van.
  • 4 Klop in een diep bord het eiwit met 1 eetlepel water los. Vul een tweede diep bord met paneermeel.
  • 5 Rol de balletjes eerst door paneermeel, dan door het losgeklopte eiwit en tenslotte nog een keer door paneermeel.
  • 6 Frituur de balletjes in olie van 180°C in enkele minuten lichtbruin en krokant. Bak een paar balletjes tegelijk. Schep ze uit de olie en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Kies voor een Australische Chardonnay (9-11°C). Hoewel een wat gekruide rode wijn ook veel smaakplezier kan geven, bijvoorbeeld een Australische Shiraz (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté