4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kaasfondue met donker bier en gepofte knoflook

Kaasfondue met donker bier en gepofte knoflook

ingrediënten


25 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

50 gram ongezouten gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

400 gram rauwkost

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

300 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter donker bier

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

fonduepan

  • 1 Schenk het bier in de fonduepan en breng aan de kook. Zet vervolgens op een lagere stand en voeg al roerend in kleine porties de kaas toe.
  • 2 Knijp de helft van de gepofte teentjes knoflook uit de schil en voeg toe aan de kaasfondue. Roer de maizena glad met 2 eetlepels water.
  • 3 Roer de aangelengde maizena door de kaasfondue en laat het geheel al roerend nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rauwkost, noten en stokbrood.

bereidingstip

Kies bij deze kaasfondue voor rauwkost als radijsjes, tomaatjes, komkommer en bleekselderij.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 56 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 44 gram