4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kaasfondue met pesto en zongedroogde tomaatjes

Kaasfondue met pesto en zongedroogde tomaatjes

ingrediënten


30 min
4 personen
6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

30 gram verse basilicum
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

200 gram soepstengels

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

potje zongedroogd tomaatje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

300 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

fonduepan

  • 1 Rooster voor de pesto de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Maal de basilicum met de knoflook, pijnboompitten en olijfolie in een keukenmachine tot een grove pesto.
  • 2 Blancheer de broccoli circa 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Schenk de wijn in een fonduepan en breng aan de kook.
  • 3 Zet vervolgens op een lagere stand en voeg in kleine porties al roerend de kaas toe. Roer de maizena glad met 2 eetlepels water.
  • 4 Roer de aangelengde maizena door de kaasfondue. Voeg de helft van de pesto en de zongedroogde tomaatjes toe en laat het geheel nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5 Blijf roeren en breng op smaak met zout en peper. Druppel de rest van de pesto over de kaasfondue en serveer met de broccoli, tomaatjes en soepstengels.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1185 kcal
vet 70 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 52 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté