uitdagend
35 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Kaaskroketten

Kaaskroketten

ingrediënten


35 min
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Smelt de boter en roer de bloem erdoor.
  • 2 Schenk de helft van de melk erbij en roer goed tot een gladde massa ontstaat.
  • 3 Voeg de rest van de melk toe, roer goed en laat 1 minuut doorkoken.
  • 4 Voeg zout, peper en citroensap toe. Roer de kaas erdoor en laat de ragout afkoelen.
  • 5 Strooi het paneermeel op een diep bord.
  • 6 Klop de eieren los met 2 eetlepels water.
  • 7 Snijd het ragoutmengsel als het is afgekoeld in 8 gelijke delen. Schep een deel op een lepel en vorm er samen met een andere lepel een kroket van.
  • 8 Wentel de kroketten eerst door paneermeel zodat er geen barstjes zichtbaar zijn.
  • 9 Wentel ze daarna door het ei en daarna weer door paneermeel.
  • 10 Verhit de frituurolie tot maximaal 180ºC en frituur de kroketten met 3 of 4 tegelijk goudbruin.
  • 11 Schep ze uit de pan en laat ze in een vergiet dat is bekleed met keukenpapier uitlekken.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté