4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch
recepten Kaaspannenkoek met aardbei-gembercompote

Kaaspannenkoek met aardbei-gembercompote

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop een glad beslag van de bloem, bakpoeder, karnemelk en een snuf zout.
  • 2 Klop de eieren erdoorheen.
  • 3 Laat het beslag een paar minuten rusten en klop de geraspte kaas erdoor.
  • 4 Meng intussen de aardbeien met de gembersnippers en houd apart.
  • 5 Verhit steeds een beetje boter in een koekenpan en bak goudbruine pannenkoeken van het beslag.
  • 6 Bak zo circa 8 pannenkoekjes en houd ze warm in de oven (60ºC).
  • 7 Serveer de pannenkoeken met een lepel aardbei-gembercompote.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 16 gram