4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kaaspannetje

Kaaspannetje

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram oude geitenkaas
250 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fonduepan

  • 1 Verwarm de room met de bouillon in een ruime pan met dikke bodem en roer de kaas, knoflook en kruiden erdoor.
  • 2 Blijf over de bodem roeren en laat de kaas smelten en zachtjes koken.
  • 3 Roer de maizena los met de melk en roer dit in gedeelten door de kokende kaassaus tot een egaal, glad mengsel.
  • 4 Giet de saus over in een voorverwarmde fonduepan en zet deze op een rechaud.
  • 5 Serveer met brood, groenten en fruit om te dopen. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Om te dippen: dik gesneden repen zuurdesem- en rozijnenbrood, eventueel geroosterd - bleekselderij - wortel - radijsjes - paprika - partjes appel, eventueel geschild - soepstengels of crackers. Geen fonduepan? Zet dan je kaaspannetje in een andere pan met een laagje kokend water.. De klassieke Zwitserse kaasfondue bestaat uit een combinatie van diverse harde kazen, afhankelijk van de streek. Met name gruyère en emmentaler worden veel gebruikt, maar eigenlijk kun je elke kaas die je maar lekker vindt laten smelten voor zo'n goedgevuld kaaspannetje. Vervang, wanneer er geen kinderen mee-eten, de bouillon eventueel door witte wijn of bier.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Cruse Selection Chardonnay of Sensas rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 24 gram