4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Kaasplaatkoek

Kaasplaatkoek

ingrediënten


10 min
4 personen
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de kaas en kruiden en maal er royaal peper over. Kneed met een koele hand de boter erdoor tot een stevig deeg. Bevochtig het deeg eventueel met wat druppels water.
  • 2 Rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot 1 cm dik en leg het op de bakplaat.
  • 3 Bak de koek in 10-15 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen en breek de koek in stukken. Snijd de koek eventueel voor het bakken in ruiten.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté