-
1
Verwarm de oven voor
op 180°C. Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie en giet de
olie erover. Vouw het folie losjes dicht. Leg het pakketje in een ovenschaal
en pof de knoflook circa 40 minuten in de oven. Neem uit de
oven en houd apart.
-
2
Maak ondertussen het pastadeeg. Zeef de bloem met een snuf zout op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los met de olie en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng de bloem met de vingers van buiten naar binnen door het eimengsel tot alles gemengd is en kneed dan verder tot een glad en soepel deeg. Bestrijk met wat olie, dek af met vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten.
-
3
Roer de ricotta los met de Parmezaanse kaas en
voeg de mozzarella toe. Breng goed op smaak met zout, peper en
nootmuskaat.
-
4
Snijd het pastadeeg in 4 gelijke stukken en rol deze stukken uit tot
langwerpige vellen van circa 2 mm dik. Laat 2 vellen nog even onder
een theedoek liggen en leg de andere twee vellen naast elkaar op het
met bloem bestoven werkblad.
-
5
Verdeel met 2 theelepels kleine bergjes
van de kaasvulling op de vellen met rondom een tussenruimte van
3 cm. Bevochtig de tussenruimte met een kwastje met water en leg
de andere pastavellen er voorzichtig en losjes op. Druk de pasta in de
tussenruimte met een vinger op elkaar.
-
6
Snijd de ravioli op de tussenruimten
in vierkanten los van elkaar en druk de randen goed dicht.
Leg de ravioli op een theedoek of keukenpapier en bestuif licht met
bloem tegen het plakken. Breng in een pan ruim water met zout aan
de kook.
-
7
Neem de knoflookbol uit het folie en vang de olie op. Druk
de zachte knoflook uit de schilletjes en prak de gepofte knoflook fijn
met de olie. Verwarm in een koekenpan en voeg de boter toe. Roer
de kruiden erdoor en warm even goed door.
-
8
Kook intussen de ravioli
circa 3 minuten tot ze komen bovendrijven en schep ze met een
schuimspaan uit de pan.
-
9
Verdeel de ravioli over 4 borden en schep er
wat van de knoflooksaus over.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.