4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Kaasravioli met gepofte knoflook

Kaasravioli met gepofte knoflook

ingrediënten


60 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

200 gram buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie en giet de olie erover. Vouw het folie losjes dicht. Leg het pakketje in een ovenschaal en pof de knoflook circa 40 minuten in de oven. Neem uit de oven en houd apart.
  • 2 Maak ondertussen het pastadeeg. Zeef de bloem met een snuf zout op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los met de olie en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng de bloem met de vingers van buiten naar binnen door het eimengsel tot alles gemengd is en kneed dan verder tot een glad en soepel deeg. Bestrijk met wat olie, dek af met vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten.
  • 3 Roer de ricotta los met de Parmezaanse kaas en voeg de mozzarella toe. Breng goed op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 4 Snijd het pastadeeg in 4 gelijke stukken en rol deze stukken uit tot langwerpige vellen van circa 2 mm dik. Laat 2 vellen nog even onder een theedoek liggen en leg de andere twee vellen naast elkaar op het met bloem bestoven werkblad.
  • 5 Verdeel met 2 theelepels kleine bergjes van de kaasvulling op de vellen met rondom een tussenruimte van 3 cm. Bevochtig de tussenruimte met een kwastje met water en leg de andere pastavellen er voorzichtig en losjes op. Druk de pasta in de tussenruimte met een vinger op elkaar.
  • 6 Snijd de ravioli op de tussenruimten in vierkanten los van elkaar en druk de randen goed dicht. Leg de ravioli op een theedoek of keukenpapier en bestuif licht met bloem tegen het plakken. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.
  • 7 Neem de knoflookbol uit het folie en vang de olie op. Druk de zachte knoflook uit de schilletjes en prak de gepofte knoflook fijn met de olie. Verwarm in een koekenpan en voeg de boter toe. Roer de kruiden erdoor en warm even goed door.
  • 8 Kook intussen de ravioli circa 3 minuten tot ze komen bovendrijven en schep ze met een schuimspaan uit de pan.
  • 9 Verdeel de ravioli over 4 borden en schep er wat van de knoflooksaus over.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté