4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Kaasschnitzel met gember en tuinkruiden

Kaasschnitzel met gember en tuinkruiden

ingrediënten


15 min
4 personen
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersnippers op siroop

dit product is niet beschikbaar

400 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eieren los. Meng de helft van het losgeklopte ei met de maizena, geraspte kaas, gember, bieslook en peterselie. Verdeel dit mengsel in 4 porties en vorm er platte schnitzels of burgers van.
  • 2 Giet de rest van het ei in een diep bord. Wentel de kaasschnitzels eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer.
  • 3 Verhit de boter in een koekenpan en bak de kaasschnitzels op middelhoge stand in 2-3 minuten per kant goudbruin tot de kaas net smelt.
  • 4 Serveer met gebakken krieltjes en een groene salade met tomaatjes.

bereidingstip

Neem in dit recept in plaats van gember 1 theelepel kerriepoeder.. Serveer met een van onze groente bijgerechten, kijk op www.boodschappen.nl/groente. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 30 gram