gemiddeld
20 min.
lunch, tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Kaasscones met pompoen en tijm

Kaasscones met pompoen en tijm

ingrediënten


20 min
bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

200 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

375 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

uitsteekvormpje

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg de pompoen, melk, tijm en kaas toe en kneed tot een geheel. Doe dit zo snel mogelijk, door te veel kneden worden de scones taai.
  • 3 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot 2 cm dik. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
  • 4 Bak de scones in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

bereidingstip

Lekker met een smoothie van bosvruchten, havermout en melk of serveer wat fruit erbij.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté