gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Kaasspiesjes met paprika en salie

Kaasspiesjes met paprika en salie

ingrediënten


20 min
paprikapoeder
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

16 blaadjes verse salie
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

16 blokjes belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

16 cocktailprikkers

keukenpapier

  • 1 Strooi de bloem op een bord. Klop het ei los in een diep bord en strooi paneermeel op een ander bord.
  • 2 Haal de blokjes kaas eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel.
  • 3 Rijg aan satéprikkers of spiesjes afwisselend een stukje rode paprika, een salieblaadje en een stukje kaas.
  • 4 Verhit de arachide- of zonnebloemolie in een koekenpan en bak de spiesjes in 5 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Bestrooi ze voor het serveren met wat paprikapoeder.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 75 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 3 gram