8 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje

Kaassticks

ingrediënten


10 min
8 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

16 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de vellen filodeeg met de boter en leg steeds een reepje kaas erop. Vouw de randen naar binnen en rol vervolgens op.
  • 2 Bestrijk met het ei en leg op de bakplaat. Bak de kaassticks in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

wijnadvies

Er is geen klassieker gebied ter wereld voor chardonnay dan de Bourgogne. Ga voor een witte Bourgogne met een vleugje perzik en acacia en een hint van eiken. Die perfect combineert met het boterige en knapperige van de kaassticks.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 9 gram