4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kaastortellini met spinazie, amandel en ricotta

Kaastortellini met spinazie, amandel en ricotta

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram ricotta
200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

500 gram tortellini gevuld met kaas

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Pureer intussen de amandelen met de olie, bouillon en citroensap. Voeg de spinazie en de helft van de ricotta toe en pureer tot een groene saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Meng de citroenrasp door de rest van de ricotta. Giet de tortellini af, schep deze door de groene saus en verwarm 1-2 minuten. Schep voor het serveren wat citroenricotta op de pasta.

bereidingstip

Rooster, voor een sterkere smaak, de amandelen voor het pureren in een droge, hete koekenpan. . Besprenkel de pasta voor het serveren met een beetje notenolie.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté