4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Kabeljauw-ceviche met avocadomayonaise

Kabeljauw-ceviche met avocadomayonaise

ingrediënten


25 min
4 personen
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Mix in een keukenmachine de ingrediënten voor de marinade. Breng op smaak met zout en peper en schenk over de kabeljauw. Roer goed door en laat 5 minuten marineren.
  • 2 Meng intussen in de keukenmachine de avocado met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Garneer de vis met een handje veldsla en de mayonaise. Bestrooi met de korianderblaadjes.

bereidingstip

Bij ceviche wordt rauwe vis ‘gegaard’ in tijgermelk, een mengsel van limoensap met peper en knoflook. De vis wordt dus niet verhit, daarom is het heel belangrijk dat de vis heel vers is. Is de vis wat minder vers, dan kun je de hem eerst kort stomen. Giet de marinade erover en laat de vis in de koelkast goed koud worden. Het is dan misschien officieel geen ceviche meer, maar alsnog erg lekker!

wijnadvies

Stoney Creek Chardonnay-Sémillon heeft iets verfrissends en kruidigs bij dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté