- 1 Mix in een keukenmachine de ingrediënten voor de marinade. Breng op smaak met zout en peper en schenk over de kabeljauw. Roer goed door en laat 5 minuten marineren.
- 2 Meng intussen in de keukenmachine de avocado met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
- 3 Garneer de vis met een handje veldsla en de mayonaise. Bestrooi met de korianderblaadjes.
bereidingstip
Bij ceviche wordt rauwe vis ‘gegaard’ in tijgermelk, een mengsel van limoensap met peper en knoflook. De vis wordt dus niet verhit, daarom is het heel belangrijk dat de vis heel vers is. Is de vis wat minder vers, dan kun je de hem eerst kort stomen. Giet de marinade erover en laat de vis in de koelkast goed koud worden. Het is dan misschien officieel geen ceviche meer, maar alsnog erg lekker!
wijnadvies
Stoney Creek Chardonnay-Sémillon heeft iets verfrissends en kruidigs bij dit gerecht.