4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw 'en papillotte'

Kabeljauw 'en papillotte'

ingrediënten


10 min
4 personen
1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

8 jeneverbessen

dit product is niet beschikbaar

4 klontjes boter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Spoel de vis af en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en witte peper.
  • 3 Leg elk stuk vis in het midden van een stuk bakpapier.
  • 4 Verdeel de ui en venkel erover en leg hierop 2 plakjes citroen, een klontje boter en 2 jeneverbessen.
  • 5 Vouw de randen van het papier omhoog en draai de punten bij elkaar zodat een pakketje ontstaat.
  • 6 Zet naast elkaar in een ovenschaal en bak in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 7 Vouw de pakketjes aan de bovenkant een beetje open en bestrooi met de dille.
  • 8 Lekker met aardappelpuree met zongedroogde tomaatjes.

bereidingstip

Door het verpakken in bakpapier stoom je de vis gaar en blijven alle smaken opgesloten in het pakketje.

wijnadvies

Chardonnay of sauvignon blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté