4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw in Italiaanse tomatensaus met rucola-ansjovissalade

Kabeljauw in Italiaanse tomatensaus met rucola-ansjovissalade

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

8 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

125 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter passata di pomodori

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en bleekselderij 3-4 minuten. Voeg de tomaten, kappertjes en olijven toe en kook zachtjes 5 minuten.
  • 2 Meng voor de salade de rucola met de bietjes, ansjovis en dressing. Bestrooi met de walnoten.
  • 3 Dep de vis droog, bespren- kel met citroensap en leg de kabeljauw in de saus. Stoof zachtjes 7-8 minuten. Serveer de vis met de saus en de salade.

bereidingstip

Vervang de kabeljauw in deze kabeljauw in Italiaanse tomatensaus ook eens door zalmfilet. . Maak voor de rucola-ansjovissalade zelf een balsamico-dressing van 6 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels balsamicoazijn en 1 eetlepel honing.

wijnadvies

Bij deze kabeljauw in Italiaanse tomatensaus komt een Pinot Grigio rosé uit Roemenië op tafel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté