- 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en bleekselderij 3-4 minuten. Voeg de tomaten, kappertjes en olijven toe en kook zachtjes 5 minuten.
- 2 Meng voor de salade de rucola met de bietjes, ansjovis en dressing. Bestrooi met de walnoten.
- 3 Dep de vis droog, bespren- kel met citroensap en leg de kabeljauw in de saus. Stoof zachtjes 7-8 minuten. Serveer de vis met de saus en de salade.
bereidingstip
Vervang de kabeljauw in deze kabeljauw in Italiaanse tomatensaus ook eens door zalmfilet. . Maak voor de rucola-ansjovissalade zelf een balsamico-dressing van 6 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels balsamicoazijn en 1 eetlepel honing.
wijnadvies
Bij deze kabeljauw in Italiaanse tomatensaus komt een Pinot Grigio rosé uit Roemenië op tafel.