4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met amandelkorst en bloemkool-cashewnotenpuree

Kabeljauw met amandelkorst en bloemkool-cashewnotenpuree

ingrediënten


40 min
4 personen
65 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

75 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Kook de bloemkool met de cashew­noten gaar en zacht in de melk met het laurierblaadje. Verwijder de laurier en pureer de rest tot een gladde puree. Breng op smaak met zout.
  • 3 Smelt intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de spruitjes met de hazel­noten goudbruin.
  • 4 Kook de spruitjes beetgaar. Meng intussen 75 gram boter met de knoflook, citroenrasp en ­sap. Bestrijk elke visfilet met 1 eetlepel van deze knoflookboter en bestrooi met het amandelmeel. Leg de filets op de bakplaat en bak 5­-10 minuten in de oven.
  • 5 Schep een lepel bloemkoolpuree in het midden van elk bord en wrijf met de bolle kant van een lepel uit tot een mooie cirkel. Leg de kabeljauwfilets in het midden en serveer de spruitjes erbij.

bereidingstip

Vervang de hazelnoten in dit recept door pijnboompitten.

wijnadvies

Kabeljauw vormt met chardonnay een erg goed duo. Met name als deze mooi rond en romig is, zoals Bourgogne.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté