4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met ansjovisboter en pikante groenten

Kabeljauw met ansjovisboter en pikante groenten

ingrediënten


40 min
4 personen
bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

6 radijsjes

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

vershoudfolie

  • 1 Bestuif de kabeljauwfilets rondom met zout, peper en bloem. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de kabeljauw op middelhoge stand in 5-8 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • 2 Snijd intussen 4 plakjes van de ansjovisboter en schep de dille door de pikante groenten. Rangschik de groenten netjes op borden en leg een visfilet erop. Serveer direct met een plakje ansjovisboter erbij.

bereidingstip

Gebruik je voor dit recept kabeljauwfilet met huid? Dan kun je de filet ook alleen op de huid bakken tot de vis gaar is.

wijnadvies

Bij een pittig gerecht zoals deze kabeljauw gaan we voor een Australische Stoney Creek Rosé. Hij wordt gemaakt van de druiven shiraz en petit verdot. Vanwege zijn fruitige stijl combineert hij contrasterend met de zoute smaak en het umami-karakter van de ansjovisboter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 30 gram