4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met cranberrytijmtopping

Kabeljauw met cranberrytijmtopping

ingrediënten


30 min
4 personen
125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

150 gram verse cranberry's
400 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Dep de vis droog met keukenpapier. Pureer de cranberry’s, citroenrasp, honing, tijm, knoflook, zout, versgemalen peper en 75 gram boter tot een grove pasta. Strijk deze pasta over de bovenkanten van de kabeljauwfilets.
  • 2 Verhit de rest van de boter in een ovenvaste koekenpan. Leg de vis naast elkaar in de pan met de cranberrypasta bovenop.
  • 3 Verhit de ovengrill. Bak de vis in circa 3 minuten bijna gaar en zet daarna onder de hete grill zodat de cranberry-kruidenpasta over de vis smelt.
  • 4 Serveer met aardappelpuree of gebakken aardappels en witlof (zie tip).

bereidingstip

Halveer stronkjes witlof in de lengte en bestrooi de snijkanten licht met poedersuiker. Bak de snijkanten in hete boter zodat ze licht kleuren. Keer de stronkjes om en stoof met een scheutje bouillon of water circa 10 minuten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté