4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met een mosterdkorstje

Kabeljauw met een mosterdkorstje

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenschil

dit product is niet beschikbaar

500 gram Opperdoezer ronde
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels groene kruiden
1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Vermaal de geroosterde boterhammen in de keukenmachine met de mosterd, kruiden en 50 gram boter tot een fijn mengsel.
  • 2 Verwarm de oven op 180°C.
  • 3 Bestrooi de visfilets rondom met zout en peper en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek ze met het kruidenmengsel.
  • 4 Bak de kabeljauw in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Was de aardappelen goed en kook ze in ruim kokend water met wat zout in circa 20 minuten gaar.
  • 6 Vermeng de rest van de boter met citroenrasp en -sap en voeg wat zout en peper toe.
  • 7 Schep de boter door de aardappelen en serveer deze met de vis. Garneer eventueel met nog wat groene kruiden.

bereidingstip

Neem voor de groene kruiden peterselie, bieslook, kervel en basilicum.

wijnadvies

Aanrader met Indomita Sauvignon Blanc. Ook de Landenwijn Wit uit Australië zorgt voor een kabeljauw waar je u tegen zegt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 23 gram